Bin 780 kişiye iş sağlandı

İl İstihdam Kurulu toplantısı Vali Serdengeçti ve Başkan Köse' nin de katılımıyla yapıldı.İŞKUR Müdürü Sarı, çarpıcı bilgiler verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İllerimizde istihdamı ve güvenli iş ortamlarını destekleyen programları hayata geçirmeye devam edecek, işsizlikle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Bakan Işıkhan başkanlığında video konferans yöntemiyle İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.Toplantıya Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odası başkanları katıldı. Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı verdiği bilgide, 2024 yılının ilk 4 ayında bin 780 kişinin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini kaydetti.

İŞKUR’a 4 aylık dönemde 5 bin 227 kadın, 5 bin 503’ü de erkek olmak üzere toplam 10 bin 730 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu aktaran Sarı, aynı dönem içinde kamu sektöründen 32, özel sektörden 2 bin 371 kişi olmak üzere toplam 2 bin 403 kişilik açık iş talebi alındığını, bu dönem içinde kamuya 3, özel sektöre ait işyerlerine ise 46 engelli ve bin 731 normal işsiz olmak üzere toplam bin 777 işsiz vatandaşın yerleştirildiği, ilk dört aylık dönem içinde istihdama kazandırılan kamu ve özel sektör olmak üzere toplam işçi sayısının ise bin 780 kişiye ulaştığını belirtti.

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR SÜRÜYOR

4 aylık dönemde 69 kurs ve program düzenlendiği ifade eden İŞKUR İl Müdürü Sarı, “Bu kurslara 499 kadın ve 271 erkek olmak üzere toplam 769 işsiz vatandaşımız katıldı. İl genelinde faaliyet gösteren özel sektör işletmelerinde ise 30 İşbaşı Eğitim Programı açıldı. Bu programlara 47 kadın, 30 erkek olmak üzere toplam 77 işsiz vatandaşımız katıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde ise 39 Toplum Yararına Programı düzenlendi. Düzenlenen TYP’lere 451 kadın ve 241 erkek olmak üzere toplam 692 işsiz vatandaşımız katıldı. Dönem içinde istihdam seferberliği kapsamında bin 347 işverenlik ile temas ve ziyaret yoluyla irtibat kuruldu. Kurumun istihdamla mücadele kapsamındaki yürüttüğü hizmetleri konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı ve kurum personelleri tarafından 5 bin 136 işsiz vatandaşımızla bireysel görüşme yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetinin verildi.

228 işsiz vatandaşımıza cv hazırlama ve iş arama becerileri eğitimini kapsayan iş kulübü hizmeti verildi. 18 eğitim kurumu ziyareti yapılarak bin 973 öğrenciye mesleklerin tanıtımı ve geleceğin meslekleri konularında bilgilendirme çalışması yapıldı” dedi.

4 AYDA 2 BİN 358 KİŞİYE İŞSİZLİK MAAŞI BAĞLANDI

Dönem içerisinde pasif işgücü hizmetleri kapsamında 2 bin 358 kişiye işsizlik ödeneği bağlandığının bilgisine veren Sarı, bu kişilere işsizlik ödeneği kapsamında 31 milyon 857 bin 726 TL ödendiğini, yarım çalışma ödeneğinden ise 7 kişinin yararlandırıldığı, bu kişilere yarım çalışma ödeneği kapsamında 62 bin 621 TL ödeme yapıldığı kaydetti.