Es Es'e tek golle yenildik!     

Giresun Süper Amatör Küme Futbol Liginde bu sezon zor günler geçiren son şampiyon Tireboluspor, 3 gün ara ile oynadığı 2 maçını da kaybetti ve önce evinde lider Yeniyolspor'a 5-0, ardından da Espiye'de Es Esspor'a 1-0 yenilmesine rağmen, ligin bitimine bir hafta kala kümede kalmayı garantiledi.

Geçtiğimiz hafta sonu evinde takviyeli kadrosuyla lig lideri ve renktaşı Yeniyolspor’u konuk eden Mavi-Beyazlı temsilcimiz Tireboluspor, maçın başlarında yeni transfer kaleci İbrahim Sarp’ın sakatlanmasıyla yaşadığı şanssızlık nedeniyle güçlü rakibi önünde tutunamadı ve 17’nci dakikadan sonra kaleye geçirilen Sedat Çelik’in oynadığı bölümlerde kalesinde tam 5 gol gördü. Bu maçta diğer transferleri Engin Yapar, Hakan Tümkaya ve Furkan Karadaş'ı da sahaya süren Tireboluspor, lider karşısında fazla bir varlık gösteremeyince, sahadan farklı bir skorla mağlup ayrılmak zorunda kaldı.

Ardından hafta arası mesaisinde Espiye’de Es Esspor ile karşı karşıya gelen Tireboluspor, bu maçta play-off potasında olan rakibine kafa tuttu, ancak maçın orta hakemi Murat Başar Arslan’ı geçemedi. Maçın başlarında Burhan Nebioğlu’nun golüyle yenik duruma düşen Mavi-Beyazlı temsilcimiz, ilerleyen bölümlerde çok iyi mücadele etti ve önemli fırsatlar yakaladı. Verdiği ters kararlarla sahadaki, kulübedeki ve tribünlerdeki Tireboluluları çileden çıkaran orta hakem Arslan, ikinci yarıda Mavi-Beyazlı ekibin yüzde yüzlük penaltısını vermedi ve Es Esspor kalecisi Ogün Gedik’in ceza alanı içinde Hakan Tümkaya’nın sakatlanarak oyundan çıkmasına neden olan pozisyona devam işareti verdi. Giderek sertleşen oyunda başka gol olmadı ve karşılaşma ilk yarıda atılan tek golle ev sahibi takımın lehine sona erdi. Bu maç sırasında Keşap’ta oynanan kritik maçta Keşap Belediyespor, küme düşme hattındaki Bulancak temsilcisi İhsaniyespor’u 4-3 yenerken; bu skor aynı zamanda Tireboluspor’un da ligde kalışını ilan eden skor oldu. Ligin bitimine bir hafta kala kümede kalmayı garantileyen Tireboluspor, son haftada aldığı hükmen galibiyetle puanını 20’ye çıkardı ve ligde kalışını da resmileştirmiş oldu. Öte yandan; Tireboluspor, sezona veda ettiği Es Esspor maçında şu kadrosuyla oynadı: İbrahim Sarp – Kemal Toraman, Temel Özdemir, İsmail Kümbül, Murat Can Memiş – Hakan Tümkaya (Serkan Losturoğlu), Temel Bekçi, Eren Çolak, Kaan Efsun Yılmaz, Furkan Karadaş – Engin Yapar (Kenan Melemez).