Karadere'den tepki

Giresun’un Espiye ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra belediye yönetimi el değiştirdi. CHP Adayı Erol Karadere, Ak Parti Adayı Mustafa Karadere’den belediye yönetimini devraldı. Eski başkan Karadere, yeni başkan Karadere’nin, belediyede ilk iş olarak 10 kişiyi işten çıkardığını açıklayarak, yaşanan gelişmeye çok sert tepki gösterdi. Mustafa Karadere, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı;

“Bu mübarek Ramazan gecesinde Espiye Belediye Başkanı ve yönetimi tarafından çalışanların ekmeğinden edildiğini üzüntüyle öğrenmiş oldum. Çalışanların ısrarlarına kulak tıkayan ve haklarını hiçe sayan bu yönetim anlayışını esefle kınıyorum. Mübarek Ramazan Ayı'nda, bayrama çok az bir süre kalmışken Espiye Belediye işçilerinden 10 kişinin işlerini kaybetmesi, halka hizmet değil, onları ezmektir. Oysa bir yöneticinin ilk icraatı, siyasi veya şahsi çıkarlarına odaklanmak değil, toplumun refahını artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek olmalıydı.

Zamanında bu kişiyle ilgili uyarılarda bulundum, çok defa olası bu tehlikeyi dile getirdim. Ancak halkımıza el ele omuz omuza özgürlük türküsünü yutturan bu zalim yönetim anlayışı işsiz kalan gariban 10 işçinin evlerine ateş düşürdükten sonra kendi sırça köşklerinde zafer sarhoşluğu yaşamaktadır. Bu 10 işçinin vebali kimlerin üstündedir? Kendi fabrikasında çalışmakta olan üç kişi şimdiden belediye kadrosuna yerleştirilmiş, diğerlerine kapı gösterilmiştir. Başkanlığım döneminde kendileriyle mesai mefhumu olmadan Espiye'mize hizmet ettiğim bu değerli çalışanlarımın sıkıntısı benim sıkıntım olmuştur. Bu 10 personelin benim şahsıma değil, Espiye'mize çalıştığını halkımızın görmezden gelmeyeceğini biliyorum.

Bu tür bir yönetim anlayışı, şimdiden halkın güvenini sarsacak, toplumda adaletsizlik duygusunu körükleyecektir. İşsiz kalan işçilerin aileleri üzerindeki etkisi düşünüldüğünde, bu kararın insani boyutu oldukça vahimdir. Üstelik, mevcut işçilerin yerine siyasi yandaşlarının alınmak istenmesi, yöneticinin liyakate ve adalet ilkesine olan yabancılığını göstermektedir.

Yönetim büyüklük gösterecek karakterde olsaydı, onların haklarını koruyarak başka işlere yerleştirirdi. Daha ilk günden cadı avı başlatan bu yönetim tarzı kendi vicdanımda derin izler bırakmakla beraber mutlaka halkımızın vicdanını da sızlatacaktır. Bu on kişi Espiye halkından değil mi, bu neyin kinidir? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan bu emekçi kardeşlerime zulmeden zalimi aziz mübarek gecede Yüce Allah'ıma havale ediyorum.”