"Marka Kent Espiye'yi inşa edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Espiye Belediye Başkan Adayı Erol Karadere, belediye ve il genel meclis üyesi adayları ile projelerinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda 'Marka Kent Espiye'yi inşa edeceğiz' dedi.

Cuma gecesi, Espiye Grand Karadere Düğün Salonunda, vatandaşların çok yoğun katılımı eşliğinde düzenlenen toplantı, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün, Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, İl Kadın Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, Dereli Belediye Başkan Adayı Özlem Uzuner, Soğukpınar Belde Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyice ve partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

CHP Espiye Belediye Başkan Adayı Erol Karadere’nin gerçekleştireceği; Esentepe Parkı, Adabük Sahil Doğu Park, Kültür Sanat Merkezi, Kapalı Otopark ve Köy Dolmuş Durağı, Modern Otobüs Terminali, Dereboyu Peyzaj Çalışması, Çocuk, Gençlik Parkları ve Oyun Yuvaları, Kapalı Pazar Yeri, Yaşlı Bakımevi, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu, Hayvan Barınağı, Gıda Atıklarının Geri Dönüşümü ile Hayvan Maması, Her Çocuğa Eğitim Her Anneye Destek, Kreş ve Gündüz Bakımevi, Özel Eğitim Merkezi, Öğrenciler için Sınav Ücretleri Bizden Kazanmak Sizden, Etüt Merkezi ve Online Eğitim Platformu, turizmde alanında Andoz Kalesi, Kent Ormanı, Pide ve Fındık Müzesi, Pide ve Yöresel Lezzetler Festivali ile herkes için sosyal belediyecilik kapsamında Espiye Kart, Kadın Emeği Kooperatifi, Çiftçi ve Kalkınma Kooperatifi, Planlama Ajansı, İstihdam Ofisi, Evde Bakım Hizmetleri, Engelsiz Ulaşım Aracı, Engelsiz Yaşam Komitesi, Alo Erişilebilir Espiye Telefon Hattı projelerinin tanıtımlarının gerçekleştirildiği toplantıda, İl Başkanı Şenyürek, Milletvekili Gezmiş, ve Belediye Başkan Adayı Erol Karadere konuşmalar yaptılar.

Şenyürek; “Kişisel çıkarlar ve ranta karşı, kamu yararı”

CHP’li belediye başkan adaylarının imza attığı Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesine dikkat çeken Şenyürek; “Erol Başkan, kişisel çıkarlara ve ranta karşı, kamu yararını her şeyin üstünde tutacağına, şehrin imkanlarını, gelirlerini adil ve hakça bölüştüreceğine, her yurttaşımızın belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlandırılmasına, mazeret üretmek yerine, her koşulda çözüm ve maharet üreteceğine, çalışkan, dürüst ve adil olacağına imza atıyor. Erol başkan, bize oy versin ya da vermesin, tüm yurttaşlarımızın belediyecilik hizmetlerine kolaylıkla erişimini sağlamayı taahhüt ediyor. Erol Başkan inşallah belediye başkanı olduğunda, mesai arkadaşlarının da yüzünü güldürecek. Çünkü Erol Başkan biliyor ki, çalışanların yüzü güler, huzur içinde çalışırlarsa sokağın ve Espiye halkının da yüzü güler. 31 Mart’ta tüm Espiye’nin, Erol Karadere ile yüzlerinin gülmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gezmiş; “Espiyemizi halkçı belediyecilikle buluşturmaya geldik”

CHP Giresun Milletvekili Gezmiş ise konuşmasında; “Espiyemizi halkçı belediyecilikle, halkın belediyesiyle buluşturmak için bir araya geldik. Espiye ilçemiz hak ettiği yerde olma yolunda pek çok sorunla mücadele ediyor. Espiye artık bir değişim istiyor. Espiyemiz marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyor. Başkan adayımız Erol Karadere diyor ki, Biz Espiyemizi marka bir kent yapacağız. Espiyemizi sosyal yapısına yakışan hizmetlerle donatacağım, üreten, insan odaklı, halkın belediyesinde halkçı belediyecilik benim işim, siz bana yeter ki destek verin diyor. Erol Başkanımız hiç kimseyi ayrıştırmadan yola çıktı, biz her zaman halkımızın yanındayız, bizler Erol Karadere’nin odası sizlerin odası olacaktır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclis Üyesi Adayları; Zeki Öztürk, Selahattin Cem Güven, İsmail Hakkı Bük, Aydın Çapkın, Sedat Gör, Senanur Oflu, Mustafa Mehmet Karaman, Mustafa Uzun, İsmet Bekçi, Özcan Tosun, Osman Önal, Davut Baladın ve Kadem Çelik, Kontenjan Adayları; Figen Önal, Çetin Dutal, İl Genel Meclis Üyesi Adayları ise İmdat Mürsel Özal, Abdullah Aktaş ve Muttalip Eyice isimlerinin anons edilerek tanıtıldığı toplantıda konuşan CHP Espiye Belediye Başkan Adayı Erol Karadere, salonu coşkuyla dolduran bini aşkın vatandaşa hitaben şu ifadeleri kullandı;

“Asli görevlerini proje gibi gösterenler tarafından Espiye halkı yıllarca kandırıldı. 10 yıldır aynı projeleri gösterdiler, yine aynı projeleri göstermeye devam ediyorlar. Espiyelilerin gözlerinin içine baka baka yalan söylemeyi sürdürüyorlar. Artık gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi. Onlar da yüzleşecek, bizler de yüzleşeceğiz. Artık yalanlara kanmayalım, gerçeklerle onları da yüzleştirelim. Espiye’de yapılması gereken çok işimiz var. Projelerimizi sizlerle paylaştık. Bizler siyaseti ahlakına uygun yapmak istedik ancak buna dahi müsaade etmeyerek iftiralarla saldırdılar.

“Espiye’yi yaşatacağız!”

Bize “bunları gömeceğim” diyen zihniyete, biz sizi 31 Mart’ta yaşatacağız diyoruz, biz öldürmeye gelmiyoruz, işte bizim farkımız bu. Biz Espiyelileri yaşatmaya geliyoruz, insanımızı sizin gibi çamurlu yollarda yürütmeyeceğiz, çocuklarımızı Giresun’a, Ordu’ya, Trabzon’a mahkum etmeyeceğiz. İnsanlarımızı Espiye’de sosyalleştireceğiz, sinemalarımızı, tiyatrolarımızı, sosyal tesislerimizi açacağız. Espiye’ye sosyal belediyeciliği getireceğiz. Sizin bunlara aklınız da hayaliniz de yetmez. Siz beton yaptık, paramız var demeye devam edin. Eğitimin yanında yoksunuz, kadın ve çocukların yanında yoksunuz, yaşlı ve engellilerin yanında yoksunuz.

“Korku imparatorluğunu bitirip, birliği, beraberliği, kardeşliği geri getireceğiz”

Biz daha önce de yaptıklarımız gibi bu projelerimizin de hepsini yapacağız. Marka Kent Espiye’yi inşa edeceğiz. Bunlar mesele değil ama biz Espiye için hepsinden daha önemlisi şunu yapacağız; şu an kim kimin yanında oturacağına karar veremez duruma geldi. Falan şahsın lokantasında yemek yersen seni işten atarım, falan esnaftan beton alırsan inşaatını mühürlerim zihniyetiyle karşı karşıyayız. Buradan sesleniyorum, bu korku imparatorluğunu bitir, herkes kendi kararını versin. Espiye’de ayrımcılığı, kutuplaşmayı bitireceğiz, herkes birbirinin yanında oturacak, birliği, beraberliği, kardeşliği yeniden inşa edeceğiz.”