O ilçe Devlet Hastanesi'ne önemli bağış

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'nden Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne bağış yapıldı.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde faaliyet gösteren Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, ilçe devlet hastanesine önemli bir sağlık ekipmanı bağışında bulundu. Hastanenin kalp hastalarının teşhis ve tedavisi için kullanılacak olan Ekokardiyografi cihazı, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hibe edildi.

Dernek Başkanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, "Toplum sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne Ekokardiyografi cihazı bağışlamaktan gurur duyuyoruz. Bu cihaz, ilçemizdeki kalp hastalarına daha hızlı ve etkili bir tedavi imkanı sunacak. Sağlık alanında toplumumuza destek olmak, dernek olarak sosyal sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Yapılan bu bağışın ilçemizdeki sağlık hizmetlerine katkı sağlamasını umuyoruz" dedi.

Şebinkarahisar Devlet Hastanesi Müdürü Sedat Kesmez ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'miz tarafından ve Sn. Ekrem Çiftçi'nin aracılığı ile hastanemize gönderilen Ekokardiyografi cihazımızın kurulumunu yapıp bugün 65 kardiyoloji hastamıza hizmet verdik. Emeği geçen herkese ve Kardiyoloji uzmanı Op.Dr. Kenan Muhtar hocamıza da hastanemiz ve bölgemiz adına teşekkür ederim" şeklinde paylaşımda bulundu.

Bu anlamlı bağış, toplumun sağlık alanındaki ihtiyaçlarına yönelik yapılan önemli bir destek olarak öne çıkıyor. Dernek ve hastane yetkilileri, bu tür yardımların devam etmesi gerektiğine vurgu yaparak, toplum sağlığının güçlendirilmesine katkıda bulunmanın önemini vurguluyor.