ORDU VALİSİ BAHÇEDE ÇALIŞTI!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 'Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında Kabataş ilçesinde örnek bahçe çalışmalarını yerinde inceledi.

Fındık bahçesinde gübre atımı ile ilgili ziraat mühendislerinden bilgi alana Vali Sonel, çapa yaparak, gübre attı. 
Sonel, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli bir gübreleme yapılması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
Vali Tuncay Sonel, ”Türkiye, fındık üretiminde dünya birincisi. Ülkemizde fındık üretiminde de Ordu ilk sırada yer alıyor. Bu yıl 240 bin ton fındık üretimi oldu. Kabataş ilçemizde Dürdane teyzemizin fındık bahçesinde gübreleme faaliyetlerine eşlik ettik. Sahil kesiminde gübre atım işleri bitti ancak iç kesimde tomurcuklar daha yeni oluşuyor” dedi.
Azotlu gübre atmanın önemine dikkat çeken Vali Sonel, bulundukları bahçede yapılan toprak tahlilinde ocak başına 1,5 kilo azotlu gübre tespit edildiğini belirterek, tomurcuklanmanın olduğu bu dönemde 750 gram gübrenin şimdi, 750 gramın ise Mayıs ayı sonunda atılacağını böylece fındıkta verim ve kalitenin artacağını ifade etti. Vali Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Tarım ve Orman Bakanımızın yöremize büyük destekleri var. Çok değerli İl Tarım ve Orman Müdürümüz ve personelinin özellikle örnek fındık bahçeleri kurmak konusunda emekleri büyük. 3 binin üzerinde örnek fındık bahçeleri kuruldu. Dönüme 250-300 kilo veren bahçelerimiz bulunuyor. Amacımız, Ordu ile özdeşleşen, olmazsa olmazlarımızdan, değerlimiz olan fındığın yöremizde ekonomiye daha çok katkı sağlaması, daha çok ihracat olması ve çiftçimize daha çok gelir getirmesidir” diye konuştu.