Tireboluspor U 16, finalde!

Giresun U 16 Futbol Liginde yer aldığı B Grubunda ilk etap maçlarını başarıyla geçen ve Görelespor'un ardından  ikinci olarak yarı finale yükselen Tireboluspor U 16 Takımı, Giresun 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde 4 Nisan Salı günü Bulancak temsilcisi Ali Durağıspor ile oynadığı mücadeleyi penaltı atışları sonunda 3-1 kazanarak, finale çıktı.

U 16 Ligindeki diğer yarı final maçında ise Görelespor, bir başka Bulancak temsilcisi Ballıcaspor’u 4-0 yenerek, bir kez daha Tireboluspor’un rakibi oldu. Büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan yarı final maçını Ertuğrul Yılmaz, A. Furkan Bayram ve Şimal Aktaş hakem üçlüsü yönetti.

Giresun 15 Temmuz Stadı’nda 4 Nisan Salı günü oynanan yarı final maçına; “Ali Turan – Arda Duman, A. Vahap Fak, Furkan Sefa Üstün, Samet Cebeci – M. Eren Turan, Hamza, Anıl Yiğit Albar, Ertürk, Arda Tongaz – M. Bedirhan Yanık”tan kurulu 11’le çıkan Tirebolu U 16 Takımı, rakibi Bulancak temsilcisi Ali Durağı karşısında bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremeyince, maçın normal süresi golsüz sona erdi. Ardından seri penaltı atışlarına geçildi, Mavi-Beyazlı Gençlerimiz Anıl ve Hamza ile kullandığı penaltı atışlarından yararlanamazken; kalecimiz Ali Turan, kurtardığı 3 penaltı ile maça damga vuran isim oldu. Antrenörler İbrahim Keskin ve Muhammet Bektaş yönetimindeki Tirebolu U 16 Takımı, son 3 penaltıda Bedirhan, Arda Tongaz ve Samet Cebeci ile sonucu gitmeyi bildi ve maça damga vuran kalecimiz Ali Turan’ın da kurtarışlarıyla karşılaşmayı 3-1 kazanarak, adını finale yazdırmayı bildi.

Giresun U 16 Liginde büyük final 8 Nisan Cumartesi günü Tireboluspor ile Görelespor takımları arasında yine 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde oynanacak. Saat 15’de başlayacak karşılaşmayı kazanan takım, Giresun U 16 Futbol Liginde 2022-2023 sezonu şampiyonu olacak. Final maçından sonra kupa töreni de düzenlenecek. Haydin gençler, U 14’ten sonra sizlerden de şampiyonluk bekliyoruz.