Yetiştiriciler düvelerini almaya başladı

Giresun'da Düve Destek Başvurusu Onaylanan Yetiştiriciler Düvelerini Almaya Başladı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı ve Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında uygulamaya konulan 2023 yılı Düve Alım Desteği programı kapsamında başvuruda bulunan yetiştiricilerin düvelerini almaya başladığı bildirildi.

11 Aralık 2023 - 09 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan başvurular sonucunda 85 yetiştiricinin talebi doğrultusunda 810 baş gebe düve ve 233 baş boş dişi sığırın alımı için başvuruda bulunulmuş ve başvurular Bakanlık tarafından incelenerek onaylanmıştı.

İlk etapta 85 yetiştiriciden 16'sının başvurularının onaylandığı ve bu yetiştiricilere toplamda 110 baş gebe düve ve 66 baş boş dişi sığır alımı için destek sağlandığı belirtildi. Onaylanan yetiştiricilerin 31 Mayıs 2024 tarihine kadar sözleşme imzalayarak hayvan temin sürecini başlatması gerektiği kaydedildi.

Bu kapsamda Lapa köyünden bir yetiştiricinin 10 baş simental gebe düve alım sürecini tamamladığı ve yüzde 30 hibe desteği kapsamında 300 bin lira hak ediş düzenlendiği ifade edildi. Geriye kalan 15 yetiştiricinin ise sözleşme imzalama ve hayvan temin süreçlerini tamamlamaları halinde düve alım desteği hak edişlerinin düzenleneceği bildirildi.

Düve alım desteğinde ilk etabın tamamlanmasının ardından, başvuru listesinde yer alan diğer yetiştiriciler için de Bakanlıkça belli dönemler halinde başvurusu onaylananlar listesinin ilan edilmeye devam edeceği belirtildi.