Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali kara, “ dal-çık” projesinin rafa kaldırılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Bu projenin hayata geçirilemeyeceği baştan belli idi. Mahalli seçimlere yakın dayatmalarla alel acele temel atma töreni gerçekleşti sonuç fiyasko oldu" dedi.
GÜNEY ÇEVRE YOLU YERİNE ALTERNATİF PROJEAli Kara, mevcut ekonomik koşullarda Güney Çevre Yolununun da tamamının yapılmasının mümkün olmadığını belirterek bu proje yerine, mevcut ekonomik koşullara uygun, acil bir alternatif teklif sundu.
ACİL ÇÖZÜM TEKLİFİ: 8 KM'LİK KISMİ GEÇİŞKara, sivil toplum kuruluşları, şehir içi trafiğini acilen rahatlatacak ve bütçeye uygun olacak bir alternatif sunduklarını kaydetti.
Kara, “Mevcut şehir geçişinin ivedilikle yapılabilmesi için Batlama Yolu ile Dereli Yolu arasındaki takriben 8-8.5 kilometrelik bir kısım projelendirilmeli. Viyadük ve tünel maliyetleri dahil bu kısmın tahmini maliyeti 6 ila 7 milyar TL civarında. Şu anda Dalcık Tüneli için ayrılan ödeneğin bu acil bölüme aktarılması ve üzerine ek 4 milyar TL ilave yapılmasıyla, Giresun şehir merkezinin güney geçişinin birinci bölümünün hızla çözüme kavuşabilecek” dedi.
Kaynak: Bülten Haber Merkezi
Gündem
Yayınlanma: 03 Kasım 2025 - 14:00
"Dal-Çık, Fiyasko ile Sonlandı"
GESOB Başkanı Kara, “Dal-Çık” projesinin rafa kaldırılması ile ilgili böyle konuştu.
Gündem
03 Kasım 2025 - 14:00
