Giresun’un bağrından çok sayıda üst düzey sporcu, antrenör ve yönetici çıkardığına dikkat çeken Prof. Dr. Dönmez, bu potansiyelin aktif spor hayatı sonrasında da şehre katkı sunmaya devam ettiğini belirtti. Ancak, bu birikimin ortak bir akla dönüşmesi için fiziksel bir mekânın eksikliğine işaret etti.
Dönmez, birçok ilde faaliyete geçen bu yapının Giresun için neden gerekli olduğunu şu başlıklarla açıkladı: Spor paydaşlarının gün içinde toplanıp geçmişi yad ettikleri, bugünü tartıştıkları bir meclis. İçerisinde konferans ve toplantı salonlarının olduğu; antrenör, gözlemci ve yöneticilere yönelik seminerlerin düzenlendiği bir merkez. Farklı spor branşlarının iç içe olup birbirlerine destek verebileceği entegre bir yapı. Etrafında spor sahalarının ve sosyal alanların bulunduğu bir kompleks.
Giresun’a yapılan büyük spor yatırımlarının yanına, spora emek veren insanların bir araya geleceği bu "Gönül Köprüsü"nün eklenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Giresun’un sporuna hizmet eden insanların geçmişi konuşup, geleceği el ele planladıkları bir yapıya ihtiyaç vardır. Spora emek veren insanları düşünerek böyle bir mekanı Giresun’umuza kazandırmak hepimiz için bir görev olmalıdır." Haber Merkezi
Spor
Yayınlanma: 20 Mart 2026 - 20:00
Giresun'a Amatör Spor Evi Şart
Giresun Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez, Giresun’un spor şehri kimliğini güçlendirecek stratejik bir öneriyi gündeme getirdi.
Spor
20 Mart 2026 - 20:00








