Giresun Emniyet Müdürlüğü, önceki gün trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Orhan Kazımlı ve motosiklet denetimleriyle ilgili açıklama yaptı. Kazımlı’ya daha önce 6 kez kurallara uymaması nedeniyle idari yaptırımın yapıldığı bildirildi.
Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetimlerin özellikle trafikte yüksek risk grubunda olan motosiklet sürücüleri ile motokuryelerin hassasiyetle takip edildiği aktarıldı.
1 Ocak 2025 tarihinden 1 Aralık tarihine kadar 578 bin 735 aracın denetlendiği, 107 bin 434 araç sahibi ve sürücüsüne para cezası uygulanıp 8 bin 975 aracın da trafikten men edildiğinin aktarıldığı açıklamada, bu süre içinde 24 bin 107 motosikletin kontrol edildiği, 7 bin 450 araç ve sürücüsüne para cezası uygulanarak 951 motosikletin trafikten men edildiği belirtildi.
Açıklamada, trafik kazasında hayatını kaybeden Orhan Kazımlı ile ilgili de şu bilgilere yer verildi:
“Yaşanan elim kazada yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden O.K. isimli gencimiz için derin üzüntü içindeyiz. O.K. farklı tarihlerde yapılan denetimlerde, ehliyetsiz araç kullandığı, plakayı okunmayacak şekilde değişiklik yaptığı, yaya yolunda motosiklet kullandığı, dur ihtarına uymadığı, kask takmadığı, ters istikamette araç kullandığı tespit edilerek trafik yönünden gerekli idari yaptırım uygulanmıştır.Trafikte güvenli bir ortam oluşturmak, can ve mal kaybını en aza indirmek, evlatlarımızın güvenliği için denetimlerimizi hassasiyetle sürdüreceğiz.”Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklanın tamamı şöyle:
Haber Merkezi
Asayiş
Yayınlanma: 02 Aralık 2025 - 09:30
Giresun'da emniyetten ölen 16 yaşındaki çocukla ilgili açıklama
Giresun’da emniyetten ölen 16 yaşındaki çocukla ilgili açıklama
Asayiş
02 Aralık 2025 - 09:30
