Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirli vatandaşlar için 500 bin sosyal konut projesi kapsamında Giresun’a il genelinde bin 576 konut inşa edileceğini açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber canlı yayınında dar gelirli vatandaşlar için 500 bin sosyal konutun satışa sunulacağı Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 81 ildeki konut dağılım haritasını açıkladı.
Bakan Kurum tarafından açıklanan il dağılımına göre, TOKİ tarafından Giresun il genlinde bin 576 konut inşa edilecek.
Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı şu; ‘evi olmayan, gerçekten dar gelirli ailelere odaklanalım ve bu ülkedeki konut kira sorununu çözelim.’ Biz de çözmeye ilişkin önemli bir hamle yaptık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti deprem bölgesindeki tecrübesini, birikimini aktaracak bu projeyi hayata geçirecek. 81 ilde hem deprem dönüşümüne katkı sağlayacağımız hem de ekonomiye, istihdama katkı sağlayacak bir adım atıyoruz. Tarihi bir adımdır bu. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bu projede de milletimize sözümüzü tutacağız ve vatandaşımızı ev sahibi yapacağız” diye konuştu.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Haber Merkezi
Yaşam,Gündem
Yayınlanma: 28 Ekim 2025 - 19:05
Giresun'a inşa edilecek konut sayısı belli oldu
Giresun’a inşa edilecek konut sayısı belli oldu
Yaşam,Gündem
28 Ekim 2025 - 19:05
